Kam i Bus Importer zastupnik za Ford Trucks
Kam i Bus Importer zastupnik za Ford Trucks
  30.03.2017  |  16:24
Vrijeme čitanja: 1 min
Kam i Bus Importer d.o.o. je tvrtka u sastavu poslovne grupe Auto Hrvatska i preuzela je prodaju i servis Ford Trucks kamiona u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji dok će se ovim tržištima uskoro pridružiti i Slovenija.

Ford Trucks kamione proizvodi tvrtka Ford Otosan koja je jedna od najvećih tvrtki u Turskoj i u zajedničkom vlasništvu Ford Motorsa i turske Koc grupe. Osim kamiona, kojih se godišnje proizvede oko 15.000, Ford Otosan za Ford proizvodi i Ford dostavna vozila.

Gama Ford Trucks vozila obuhvaća modele ukupne mase od 18 tona i više, a u ponudi su tegljači, vozila za distribuciju, građevinu i ADR vozila s izvedbama pogona 4x2, 6x2 ili 8x2. Za pogon se nude dva šesterocilindrična Euro 6, 9-litarski snage 330 KS i 12,7-litarski snage 420 KS.

Sjedište tvrtke kao i jedan od servisa bit će u Zagrebu u Radničkoj cesti 182, a prodajno servisni centri bit će još u Osijeku, Rijeci i Splitu, zajedno s centrima u Doboju, Banja Luci i Sarajevu u Bosni i Hercegovini te Skopju u Makedoniji.

Kako je na svečanom potpisivanju istaknuo glavni izvršni direktor poslovne grupe Auto Hrvatska, Bogdan Tihava, očekuje se da Ford Trucks modeli postanu alternativa rabljenim kamionima te cjenovno niže pozicioniranim markama novih kamiona.

Očekivani srednjoročni rezultat prodaje je oko 10 posto tržišta novih kamiona, a Ford Trucks modeli mogli bi biti posebno zanimljivi u komunalnom i građevinskom segmentu jer nude i veliki izbor tvorničkih nadogradnji.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.