Eko naljepnice u Francuskoj obavezne i za strance
Eko naljepnice u Francuskoj obavezne i za strance
  13.03.2017  |  13:46
Vrijeme čitanja: 1 min
Neki francuski gradovi su od 1. srpnja 2016. godine uveli eko naljepnice (Crit'Air), a iste su od 1. travnja 2017. obavezne i za strance.

O čemu se zapravo radi? Eko naljepnica je identifikacija ekološke klase vozila, a postoji ukupno šest kategorija za vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem te posebna za električna vozila. Naljepnice su obvezne za automobile, motocikle, teretna vozila i autobuse.

Vrsta naljepnice ovisi o vrsti vozila, vrsti goriva, godini registracije te Euro normi, a pojedini gradovi uvode ograničenja pristupa za vozila s određenom vrstom naljepnica. Za sada su ograničenja u Parizu ("Boulevard périphérique"), Grenoblu i Lyonu gdje je pristup određenom području vezan za vrstu eko naljepnice.

Naljepnicu možete dobiti ako u obrazac na ovom linku, upišete datum prve registracije, vrstu vozila, vrstu goriva, broj šasije, marku vozila, EURO normu i količinu emisije CO2, te priložite kopijo prometne dozvole.

U sljedećem koraku ispunite kontaktne podatke izaberete oblik palćanja (za strance samo kartice) i zaključite kupnju. Cijena eko naljepnice je 3,70 eura, a s poštarinom 4,80 eura. Kazna za vožnju bez naljepnice je od 68 do 375 eura.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.