Portal za obavijesti o zabranama za teretna vozila
Portal za obavijesti o zabranama za teretna vozila
  09.03.2017  |  15:15
Vrijeme čitanja: 1 min
Propisi za zabrane upravljanja teretnim vozilima u Europi jako su složeni. Na snazi su zabrane upravljanja teretnim vozilima u raznim zemljama i na različitim cestama, rutama i autocestama, a još k tome i u točno utvrđena vremena. Imati to sve u vidu gotovo je nemoguće, a upravo je zato TimoCom razvio pregledni portal za zabrane upravljanja teretnim vozilima unutar Europe, TimoCom TruckBan, koji je već dostupan na 14 jezika.

Ako pogledamo propise zabrane upravljanja teretnim vozilima u Njemačkoj, odmah možemo ustanoviti kako ta tema u detaljima može biti jako posebna. Tu, primjerice, nedjeljama i praznicima od 0 do 22 sati ne smiju prometovati kamioni s dozvoljenom ukupnom težinom preko 7,5 tona te kamioni s prikolicama.

Za vozila koja prevoze posebnu robu postoje opet iznimke. U slučaju nepoštivanja propisa kazna je 120 eura. Osim toga, takav propust može biti na teret vlasniku vozila, a katalog novčanih kazni pobrinut će se da i on plati kaznu u iznosu od 570 eura. Otežavajuća okolnost je i zabrana vožnje ljeti.

Zatim, kamioni dozvoljene ukupne težine preko 7,5 tona te kamioni s prikolicama ne smiju voziti na autocestama i saveznim cestama od 1. srpnja do 31. kolovoza subotama u vremenu od 7 do 20 sati.

Gotovo je sa zabunama

Kad promislite da svaka europska zemlja ima vlastita utvrđena pravila za zabrane kamiona, teško je imati to sve u vidu. Komplikacije nastaju i kada tijekom ljetnog odmora na snagu dolaze i međunarodne zabrane vožnje.

Najveća europska transportna platforma TimoCom mislila je i na to, te je pokrenut besplatan portal za zabrane upravljanja teretnim vozilima diljem Europe, "TimoCom TruckBan" (http://www.truckban.info/ ).

Tu se o europskim zabranama za teretna vozila tijekom vikenda, ljeta i blagdana mogu brzo i u bilo koje doba informirati svi iz transportne i logističke branše i to na 14 ponuđenih jezika. Za to je potrebno navesti željenu državu i izborno datum kako bi se strukturiranim prikazom pojavile odgovarajuće zabrane vožnji.

Portal TimoCom TruckBan posebno je zanimljiv disponentima i vozačima kamiona. Portal služi kao medij podrške prilikom planiranja ruta i zahvaljujući optimizaciji za krajnje mobilne uređaje služi i kao koristan izvor informacija za sve vozače na europskim cestama.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.