Potvrđena alijansa Navistara i VW grupe
Potvrđena alijansa Navistara i VW grupe
  09.03.2017  |  10:07
Vrijeme čitanja: 1 min
Zadnjim danom veljače odobrena je strateška suradnja između Volkswagen Truck & Bus i američkog proizvođača gospodarskih vozila Navistar.

U praksi to znači da je Volkswagen Truck & Bus ulaganjem od 256 milijuna dolara postao vlasnikom 16,6 posto dionica Navistara čime je Volkswagenova gospodarska divizija zakoračilo na Američko tlo.

Ulaskom u vlasničku strukturu Navistara Volkswagen je dobio i dva mjesta u upravi čiji su članovi postali Andreas Renschler (predsjednik uprave Volkswagen Truck & Bus) i Matthias Gründler (član uprave za financije Volkswagen Truck & Bus).

Osim financijske konsolidacije posrnulog američkog proizvođača, prvi vidljivi rezultat ove suradnje bit će i ugradnja MAN-ovog 12,4 litarskog motora u Class 8 (najteža klasa u Americi) modelima Navistarove marke International.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.