90 plug-in hibridnih autobusa za Belgiju
90 plug-in hibridnih autobusa za Belgiju
  24.02.2017  |  10:00
Vrijeme čitanja: 1 min
Volvo autobusi su dobili najveću narudžbu za plug-in hibridne autobuse i rješenja za punjenje koji će se isporučiti belgijskim gradovima Charleroi i Namur.

Radi se o ukupno 90 autobusa Volvo 7900 Electric Hybrid te 12 stranica za punjenje koje će isporučiti ABB. Od toga broja u Charleroi ide 55 autobusa, a ostatak od 35 u Namur.

Tvrtka TEC koja upravlja gradskim prijevozom u ovim gradovima u Namuru u prometu već ima 11 autobusa Volvo 7900 Electric Hybrid, a nakon puštanja u promet još 35 autobusa 90 posto gradskog prijevoza u Namuru bit će elektrificirano.

Volvo 7900 Electric Hybrid s baterijama kapaciteta 19 kWh može prevaliti do sedam kilometara samo na struju, a punjenje preko pantografa traje samo šest minuta. Električni motor je snage 150 kW, a ima i mali dizel motor koji pokreće autobus ako su baterije prazne.

U normalnim uvjetima autobus više od 70 posto vremena vozi samo na struju što omogućuje smanjenje emisije potrošnje i emisije CO2 za 75%.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.