U centar grada samo s Euro 6
U centar grada samo s Euro 6
  22.02.2017  |  13:59
Vrijeme čitanja: 1 min
Vlasti u Stuttgartu su najavile skoru zabranu ulaska u grad za sva vozila s dizel motorima koji ne ispunjavaju Euro 6 normu, a slobodno će prometovati vozila s benzinskim, plinskim te električnim pogonom.

Zbog sve veće koncentracije čestica te dušičnih oksida u zraku, od sljedeće godine je najavljeno uvođenje ograničenje u prometu glavnim gradom savezne države Baden-Württemberg kojim će se zabraniti ulazak svim vozilima s dizel motorima Euro 5 norme i niže.

Vozila s benzinskim motorima, plinskim ili električnim motorima moći će i dalje slobodno prometovati ulicama Stuttgarta. Ovo je dio šire inicijative čiji je cilj čistiji zrak, a osim zabrane za određene skupine vozila uključuje i promicanje alternativnih pogona, korištenje prometnica koje ne prolaze kroz grad i sl.

Najavljena uredba za sada ne planira nikakva mjerenja već će se status vozila određivati prema dokumentaciji vozila. No uspredo s tim se javljaju i mogući problemi u opskrbi i funkcioniranju grada jer Euro 6 normu ispunjava manje od trećine od 100.000 vozila s dizel motorima u Stuttgartu.

U cijeloj Njemačkoj situacija je još i gora jer tek 10 posto od 15 milijuna dizelaša ispunjava Euro 6 normu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.