Električni MAN eTruck stiže na bečke ulice
Električni MAN eTruck stiže na bečke ulice
  21.02.2017  |  15:18
Vrijeme čitanja: 1 min
MAN i CNL (Savjet za održivu logistiku) će u studenom započeti s testiranjem električnog MAN eTruck kamiona.

MAN i CNL (Savjet za održivi razvoj) potpisali li su sporazum o partnerstvu u sklopu kojeg će devet, od ukupno 15, članova CNL-a (Gebrüder Weiss, Hofer, Magna Steyr, METRO, Quehenberger, REWE, Schachinger, SPAR i Stiegl) započeti s testiranjem MAN eTruck modela u realnim uvjetima.

Izbor Austrije, odnosno Beča, prilično je logičan budući će se vozila proizvesti u tvornici Steyr u Austriji, a ovdje se proizvode i TGM i TGL modeli. Također, s iskustvima koje će donijeti i ovo testiranje, Steyr će krajem 2018. započeti s proizvodnjom električne verzije TGM-a.

MAN eTruck pogoni elektromotor snage 250 kW (340 KS) te, što je još važnije, okretni moment od 2700 Nm koji je na raspolaganju od 0 o/min. Sustav pogona je u osnovu klasičan, elektromotor je smješten iza prednje osovine (gdje se uobičajeno nalazi mjenjač) i preko kardana pokreće stražnju osovinu, odnosno kotače.

Električna energija dolazi iz tri seta baterija kapaciteta 35,3 kWh (ukupno 105,9 kWh), a baterije su smještene ispod kabine tamo gdje se obično nalazi dizel motor. Ukupna masa tegljača je praktički jednaka konvencionalnoj izvedbi budući je dodatna masa baterija kompenzirana nedostatkom dizel motora.

Osim modela eTruck koji se bazira na TGS-u i koji će se koristiti kao tegljač, testirat će se i vozila na bazi TGM-a u konfiguraciji 6x2 šasija.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.