Sloboda kretanja na električni pogon
Sloboda kretanja na električni pogon
  16.02.2017  |  13:41
Vrijeme čitanja: 1 min
Peugeot (i Citroën) već nekoliko godina u ponudi imaju Partner (i Berlingo) furgon s električnim pogonom, a Peugeot sada predstavlja i putničku Tepee izvedbu s potpuno električnim pogonom.

Novi Peugeot Partner Tepee Electric kombinira poznatu prostranost i praktičnost putničkog Partnera s prednostima električnog pogona. Prilagodljiva unutrašnjost omogućuje udoban smještaj pet osoba i prijevoz velikih predmeta: ima pet sjedala pri čemu se drugi red može potpuno izvaditi čime se dobiva ravan pod, a tu je i obujam prtljažnika od 1.350 litara s pet osoba u kabini odnosno 3.000 litara s dvije osobe u kabini.

Izvedba pogona je ista kao i kod furgonske izvedbe, a radi se o elektromotoru snage 49 kW (67 KS) i okretnog momenta od 200 Nm. Baterije kapaciteta 22,5 kWh smještene su u podnicu vozila i ne smanjuju putnički ili teretni prostor, a na ovaj način je sniženo težište vozila i povećana stabilnost.

Jamstvo na bateriju je osam godina, odnosno 100.000 km, a električni pogonski sklop ima jamstvo na pet godina ili 50.000 km. Servisni interval su svake dvije godine ili 40.000 km, a kako nema mjenjač, spojku i brojne druge sustave održavanje je iznimno jednostavno  i jeftino dok je mogućnost kvara svedena na minimum.

Energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano motorom s unutarnjim izgaranjem.

Vrijeme punjenja potpuno prazne baterije na kućnoj mreži kreće se od 8,5 do 15 sati (ovisno o mreži koja može biti na 8, 10 ili1 4 A). S brzim punjačem moguće je za 30 minuta napuniti 80 posto baterije.

Doseg s punom baterijom je 170 km.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.