Mini električni transporter
Mini električni transporter
  11.09.2019  |  09:06
Vrijeme čitanja: 1 min
Njemačka tvrtka Evum motors predstavila je aCar, kamiončić s električnim pogonom na sve kotače koji može nositi tonu tereta i ima doseg do 200 km.

Iako je upravo otvoreni IAA salon u Frankfurtu posvećen automobilima, dogodila se i jedna zanimljiva premijera gospodarskog vozila. Tvrtka Evum motors predstavila je kamiončić s električnim pogonom na kotače i dosegom od 200 km.

S duljinom od samo 4,08 metara i širinom od 1,5 metara, eCar je manji od većine automobila, a zajedno s baterijama masa praznog vozila je 1.100 kg. Moguće ga je opremiti litij-ionskim baterijama kapaciteta 12 ili 24 kWh o čemu ovisi i doseg koji može biti 100 ili 200 km. Pogone ga dva elektromotora (po jedan na svakoj osovini) pojedinačne snage 10 kW uz čiju pomoć može dosegnuti najveću brzinu od 70 km/h.

Na krovu kabine je ugrađen solarni panel koji za sunčanog vremena može pomoći da se napravi još koji kilometar. Nosivost je jednu tonu, a nadogradnja za prijevoz tereta je modularna te može biti sanduk, kipa te čak i nadogradnja za prijevoz ljudi.

Proizvodnja počinje sljedeće godine.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Berliet T100 Najveći kamion na svijetu

Renault Trucks će na ovogodišnjim European Heritage Days izložiti svoj legendarni Berliet T100, poznati i kao "pustinjski div".

K&B HR
Novosti
Novosti Iveco Bus Isporučen 40.000-ti Crossway

Iveco Bus je krajem kolovoza u tvornici Vysoke Myto u Češkoj, obilježio isporuku jubilarnog 40.000-tog primjerka modela Crossway.

K&B HR
Propisi
Propisi Tahografi Kako se koristi funkcija OUT?

Nevjerojatno je koliko krivih i netočnih informacija prijevoznici i vozači jedan drugom prenose o ovoj funkciji. Možda je problem upravo...

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 189 gradskih autobusa za Trondheim

MAN je isporučio 189 Lion's City autobusa za gradski prijevoz grada Tondheima u Norveškoj pri čemu je dio autobusa s pogonom na...

K&B HR
Novosti
Novosti Tržište u prvih šest mjeseci Rekordna polovica godine

Rezultati u prvoj polovici godine se jako dobri i bilježimo rast u svim segmentima pri čemu su najviše rasli novi autobusi i kamioni, a...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Iveco Prvi S-Way primjerci u Njemačkoj

Iveco je u Ulmu isporučio prve primjerke nedavno predstavljenog modela S-Way na Njemačkom tržištu.

K&B HR
Novosti
Novosti Scania Scania LNG s plug-in električnim kranom

Finskom prijevozniku Kuuskuljetus Oy isporučena je Scania G410 LNG s elektro-hidrauličkim kranom. Ovo je prvi kamion s takvom...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo FH cisterna za Mikol d.o.o.

Poduzeću Mikol d.o.o. iz Čakovca isporučen je novi Volvo FH 460 kamion s cisternom za prijevoz goriva.