10.000 Nissana e-NV200 nove generacije
10.000 Nissana e-NV200 nove generacije
  04.07.2019  |  15:27
Vrijeme čitanja: 1 min
Prošle godine unaprijeđeni Nissanov električni dostavnjak e-NV200 bilježi sve bolje rezultate i od obnove ih je godine je u Europi prodano 10.000 komada.

Nissan e-NV200 je početkom prošle godine dobio tehnologiju novog Lafa, odnosno bateriju kapaciteta 40 kWh što osigurava najmanje 200 km po WLTP ciklusu, odnosno 301 km po NEDC ciklusu što je 60 posto više u odnosu na prethodni model. Veličina teretnog prostora je ostala istih 4,2 m3, a nosivost 705 kg.

Veliki domet i dobre mogućnosti prijevoza povećale su i potražnju pa je e-NV200 najprodavaniji dostavni model s nultom emisijom štetnih plinova u 10 europskih zemalja uključujući Veliku Britaniju, Italiju, Norvešku i Nizozemsku. Od početka predaje novog modela isporučeno je 10.000 vozila.

Nissan je predstavio i zanimljivi koncept Nissan e-NV200 Ice Cream Van, a radi se o vozilu za proizvodnju i prodaju sladoleda koje ima vlastiti izvor napajanja tzv. Nissan Energy ROAM koji je izveden pomoću isluženih baterija Nissan e-NV200 prethodne generacije.

Dva modula Nissan Energy ROAM ukupno imaju kapacitet od 1,4 kWh te im je za punjenje iz klasične mreže potreban jedan sat, a ako ima sunca napunit će se za 2 do 4 sata preko solarnog panela na krov vozila.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.