Hyundai električni double-decker
Hyundai električni double-decker
  03.06.2019  |  11:25
Vrijeme čitanja: 1 min
Južnokorejska tvrtka je predstavila svoj prvi katni autobus s električnim pogonom s kojim želi smanjiti zagađenje i prometne gužve.

Autobus ima ukupno 70 sjedala, 11 u donjoj razini te 59 na gornjoj, što je 50% više putnika u usporedbi s klasičnim autobusom. Razvoj je trajao samo 18 mjeseci, osigurano je mjesto za dvoja invalidska kolica te automatska rampa za njihov ulazak.

Kapacitet vodom hlađenih polimernih baterija je 384 kWh, a s jednim punjenjem je moguće prevesti 300 km. Hyundai ističe kako ih je moguće napuniti za samo 72 minute (naravno ako imate 300 kW punjač).

Duljina autobusa je 12.990 mm, visina 3.995 mm, a ima neovisni ovjes na prednjoj osovini te upravljivu stražnju osovinu. Ukupna snaga motora je 240 kW pri čemu su dva motora u glavčinama kotača prednje osovine te jedan motor na stražnjoj pogonskoj osovini.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.