5 Arocsa i 2 Atega za GEORAD Makarska
5 Arocsa i 2 Atega za GEORAD Makarska
  09.04.2019  |  17:16
Vrijeme čitanja: 1 min
Trenutno najpoznatijem gradilištu u Hrvatskoj, budućem Pelješkom mostu, makarska tvrtka GEORAD će pridodati pet Mercedes-Benz Arocsa i dva Atega.

GEORAD se odlučio za Arocs 4242 K 8x4 s kiperskom šasijom ojačanom za najteže uvjete rada, s dopuštenom masom od 42 tone i vučnom silom od 80 tona. Prijenos snage na kotače obavit će automatizirani Powershift 16+2 brzinski mjenjač s dvostrukom lamelom spojke i „OFF-ROAD“ režimom rada mjenjača.
Uz to je vozilo opremljeno ojačanom, dekompresijskom motornom kočnicom High Performance Engine Brake kočionog učinka 410 kW. Arocsi su nadograđeni “half-pipe” kiperskim sandukom CANTONI 20m3 s hidrauličkim otvaranjem stražnjeg poklopca. Za uže prolaze koristit će se dva Atega s trostranim kiperskim sandukom MEILLER koji su dimenzijama optimirani za pristup gradilištima. I ovi kiperi koriste High Performance Engine Brake kočionog učinka 170 kW. Ovih sedam kamiona dio je od ukupno deset naručenih vozila.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.