Najjači motor za Transit i Tourneo Custom
Najjači motor za Transit i Tourneo Custom
  06.03.2019  |  12:11
Vrijeme čitanja: 1 min
Osim najjače izvedbe 2.0 EcoBlue dizelskog motora, Transit Custom i Tourneo Custom su dobili i 48 V mild hibridni sustav.

Ford je prošle godine predstavio unaprjeđenja na 2.0 EcoBlue motoru koja su uključila povećani tlak ubrizgavanja (2.200 bara), ugrađeni su čelični (umjesto aluminijskih) klipovi s manjim promjerom donjeg dijela, što smanjuje trenje dok uljna pumpa promjenjivog protoka prilagođava količinu ulja ovisno o potrebi, čime se dodatno smanjuju gubici.

Rezultat unaprjeđenja bilo je i povećanje snage na najjačoj izvedbi od 185 KS te 415 Nm u odnosu na 170 KS koliko je bilo prije. Taj motor je predstavljen zajedno s novim Transitom, baš kao i 48 V mild hibridni sustav koji može donijeti i do pet posto manju potrošnju goriva.

Sada se izvedba od 185 KS našla i u modelima Transit Custom i Tourneo Custom gdje je zamijenila izvedbu od 170 KS, a opcijski se nudi i hibridni sustav. Mild hibridni sustav moći će se naručiti u modelima s motorima snage 130 i 185 KS s ručnim mjenjačem.

Ovi modeli će se naći u prodaji sredinom godine.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.