Citroën Berlingo furgon od 117.000 kn
Citroën Berlingo furgon od 117.000 kn
  26.02.2019  |  17:05
Vrijeme čitanja: 2 min
Dvije duljine, obujam teretnog prostora je 3,3 do 3,8 kubičnih metara, nosivost do 1.000 kg, napredna tehnološka rješenja te brojni sustavi asistencije.

Citroën Berlingo je jedan od najprodavanijih dostavnih modela i od svoje prve generacije predstavljene 1996. proizveden je u više od 1,5 milijuna primjeraka. Treća generacija donosi komfor i praktičnost putničkih modela uz veće mogućnosti prijevoza budući je najveća nosivost povećana na 1.000 kg. Novi Berlingo je većim dijelom nastao na PSA EMP2 platformi dok je stražnji dio većim dijelom preuzet od starog modela uz modifikaciju ovjesa koji je udobniji te ima veću nosivost. Nudi se u dvije duljine, M - 4,4 m i XL - 4,75 m pri čemu je XL izvedba nastala povećanjem međuosovinskog razmaka (190 mm) i povećanjem prevjesa 160 mm.

U M izvedbi obujam teretnog prostora je 3,3 do 3,8 kubičnih metara dok je u XL izvedbe od 3,9 do 4,4 kubika (ovisno koristi li se prostor dobiven preklapanjem suvozačkog sjedala). Zahvaljujući otvoru u pregradnoj stijeni te mogućnosti prekapanja desnog sjedala moguće prevesti vrlo dugačke predmete, 3.090 mm u kraćoj te 3.440 mm u XL izvedbi.

Širina između lukova kotača je 123 cm pa je paletu moguću smjestiti poprečno što znači da dvije euro palete stanu i u kraću izvedbu. Najveća nosivost je 1.000 kg, a visina utovarnog ruba niskih 557 mm. Za osiguranje tereta služi šest ušica na podu te još četiri opcijske na bočnim stijenama teretnog prostora.Razina tehnologije neviđena u ovom u segmentu s ugrađenih 20 sustava za pomoć koji će olakšati vožnju, kao što je sustav Surround Rear Vision, koji je jedinstven u svim segmentima gospodarskih vozila, head-up display u boji, električna parkirna kočnica, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom STOP, Active Safety Brake i četiri tehnologije za povezivost kao što su Citroën Connect Nav i mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona.

Za pogon je zadužen 1.6 BlueHDi motor koji se nudi u izvedbama:
  •  BlueHDi 75 BVM
  •  BlueHDi 100 S&S BVM

Citroën Berlingo Business

Osim furgona, Citroën je predstavio i model Berlingo Business, izvedbu s pet sjedala, pregradnom stijenom te teretnim prostorom. Nudi se samo u XL izvedbi s dvije razine opreme: Live i Feel. Glavna pogodnost njegove nabave je činjenica da se registrira kao lako gospodarsko vozilo sa mogućnošću 100 % odbitka PDV-a. Korisna nosivost je 855 kg, a obujam teretnog prostora do 1.900 litara.

Novi Citroën Berlingo Business u bogatoj serijskoj opremi ima 6 zračnih jastuka, ABS + REF + AFU, cofee break alert, prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, Aktive Safety Break, regulator/limitator brzine, pomoć pri kretanju na kosini, lijeva i desna bočna klizna vrata sa staklom, ručni klima uređaj, autoradio RD6 sa 6 zvučnika + BlueTooth i dr.

Motori su isti kao i kod putničkih izvedbi, odnosno benzinski motor PureTech 110 S&S BVM6 sa 110 KS te 1,5 litarski dizel BlueHDi motor koji se nudi u izvedbama od 100 i 130 KS.  Od dizelskih motora, u ponudi je s BlueHDi 100 i BlueHDi 130 S&S motorima. 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Priključna vozila Krone preuzeo Knapen

Krone koji je jedan od vodećih proizvođača priključnih vozila u Europi, preuzeo je Knapen Trailers, nizozemskog proizvođača...

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 14 MAN TGX tegljača za La Log

U MAN centru u Hrvatskom Leskovcu 14. lipnja je svečano isporučeno 14 novih MAN tegljača tvrtki La Log.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Scania 10 Scania R 450 za AP Kljajić

Tvrtka AP Kljajić povećala je vozni park sa ukupno 10 novih Scania R 450 u svojoj zaštitnoj crvenoj boji.

K&B HR
Novosti
Novosti FlixBus FlixBus proslavio tri godine rada u Hrvatskoj

U tri godine FlixBus je dosegao brojku od 750.000 putnika u jednoj godini i potvrdio kako je visoko razvijena tehnološka potpora...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Iveco Još pet Stralisa NP460 za Pelet grupu

Desetak mjeseci nakon puštanja u eksploataciju prvih pet tegljača na pogon ukapljenim prirodnim plinom (LNG), Pelet grupa iz Zagreba...

K&B HR
Novosti
Novosti Hyundai Hyundai električni double-decker

Južnokorejska tvrtka je predstavila svoj prvi katni autobus s električnim pogonom s kojim želi smanjiti zagađenje i prometne gužve.

K&B HR
Novosti
Novosti Promet u Njemačkoj Kamioni u Njemačkoj u 2018. prevezli 37,7 milijardi km

Domaći kamioni su u Njemačkoj u 2018. prevezli 58% svih kilometara pod naplatom, ali se udio udio stranaca sve više povećava pri čemu...

K&B HR
Novosti
Novosti Tržište kamiona u 2019. Scania na čelu nakon prva četiri mjeseca

U prva četiri mjeseca ove godine registrirano je 450 novih kamiona što bi, ako se ovako nastavi, na kraju godine značilo rast od 10-ak...