Stralisi LNG za Girteku
Stralisi LNG za Girteku
  11.02.2019  |  09:04
Vrijeme čitanja: 2 min
Jedna od najvećih europskih transportnih tvrtki, Litvanska Girteka, s dva Iveco Stralisa NP 460 započela je s uvođenjem LNG kamiona u svoju flotu.

Nakon što su prošle godine istraživali mogućnosti korištenja LNG kamiona, u Girteki su u flotu uvrstili prva dva Stralis NP 460. "Prošle godine smo testirali mogućnosti LNG tegljača i ustanovili smo da je udaljenost od 1.000 km dostatna za izvođenje naših operacija, a k tome su naši vozači uspijevali prevaliti i 1.500 kn s punim spremnicima," izjavio je Donatas Načajus, direktor transporta u Girteki.
Testiranja su rađena u zemljama Beneluxa i Francuskoj zbog dobre infrastrukture koja postaje sve razvijenija i u ostalim zemljama. Osim ekonomskih efekata koji proizlaze iz manje potrošnje i manje cijene plina tu su i oslobođenja od cestarine u nekim zemljama te manja emisija CO2.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.