Više luksuza i više snage
Više luksuza i više snage
  01.02.2019  |  14:12
Vrijeme čitanja: 1 min
Četiri godine nakon predstavljanja predstavljena je obnovljena izvedba Mercedesove V klase koja ne donosi velike promjene u izgledu, ali donosi potpuno novu pogonsku grupu.

Kako će od 1. rujna ove godine sva nova putnička vzila morati ispunjavati Euro 6d-temp normu, V klasa je dobila nove motore te novi 9-brzinski automatski mjenjač. Mercedes je prije tri godine predstavio dvolitarski dizelski motor OM 654 kojim pomalo zamjenjuje OM 651 motor obujma 2,2 litre koji je dugi niz godina bio okosnica Mercedesove ponude, ne samo u putničkim već i dostavnim modelima.

OM 654 (prvi put ugrađen u E klasu u proljeće 2016) pravo je inženjersko remek djelo te osim što ispunjava potrebnu Euro normu, u manje obujma razvija više snage, ima manju potrošnju te je znatno tiši i uglađeniji. U novoj klasi će nuditi u izvedbama sa 140 kW (190 KS) te 176 kW (239 KS) koji su i jedini motori u ponudi.Od vanjskih detalja tu su još četiri nove boje te novi dizan 17", 18" i 19" colnih lakih naplataka koji nije samo privlačan i avangardan nego je i posebno aerodinamičan i time dodatno smanjuje koeficijent otpora zraka. Unutrašnjost nove V-klase se nije značajno promijenila (MBUX još nije ugrađen), ali su novi ventilacijski otvori po uzoru na one iz nove  A klase kao i novi pokazivači na ploči s instrumentima.Obnovljena V klasa još jednom redefinira pojam luksuza pa se putnicima opcijski nude luksuzna sjedala s funkcijom potpunog individualnog podešavanja te tri stupnja masaže i klimatiziranja. Kao i prije, pogon može biti na stražnje ili sve kotače, a početak prodaje u Hrvatskoj je u svibnju. Više detalja možete pročitati u tiskanom izdanju našeg magazina koje će biti u prodaji krajem, sljedećeg tjedna.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.