Orijaš u mjerilu 1:18
Orijaš u mjerilu 1:18
  30.01.2019  |  14:06
Vrijeme čitanja: 1 min
Mercedes-Benz je napravio prvi autotransporter u mjerilu 1:18, a radi se o smanjenom modelu Actrosa Gigaspace i odgovarajuće poluprikolice koji su izvedeni nevjerojatno vjerno i do najsitnijeg detalja.

Uobičajeno mjerilo modela gospodarskih vozila je 1:50, a Mercedes je, u suradnji s poznatom modelarskom kućom NZG, po prvi put napravio model tegljača i poluprikolice u mjerilu 1:18. Cijeli model je dugačak 113 cm i težak 10 kg, a razvij i proizvodnja su trajali gotovo 10 mjeseci. Poluprikolica je dugačka 96,5 cm , široka 22,5 cm i visoka 13,7 cm , a sastoji se od više do 500 komponenti međusobno spojenih s 225 vijaka odnosno zatika. Plaforma za vozila i utovarna ramopa su izvedeni od visoko kvalitetnog čelika, a svi dijelovi koji su pomični na pravoj poluprikolici, pomični su i ovdje.

Model tegljača je smanjeni Edition1, odnosno posebna izvedba za prošlogodišnji IAA salon u Hannoveru. Radi se o novom modelu s kamerama umjesto retrovizora, a kabina se može podizati. Posebno je zanimljv detalj Mercedesove zvijezde koja ima osvjetljenje, a osvijetljena je i kabina. Vjerno su prikazani i detalji u unutrašnjosti kao što su ekrani Mirror Cama i ostali detalji.

Kako bi se osigurao i odgovarajući teret, Mercedes je napravio i više modela u mjerilu 1:18. Radi se GLE, A klasa, Mercedes-AMG GT 63 4MATIC, X klasa, V klasa, Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC, G klasa, SEL 6.9 (W 116), SL-Class (Pagoda W 113), 300 SL i Mercedes-Benz 300 (W 186)

Cijena modela tegljača je 399,90 eura, poluprikolica košta 259,90 eura dok su modeli automobila od 80 do 120 eura.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.