Još jedan zid u Calaisu
Još jedan zid u Calaisu
  29.01.2019  |  16:39
Vrijeme čitanja: 1 min
Nakon što je izgrađen zid između autoceste i (bivšeg) izbjegličkog naselja "džungla", sad se gradi i zid oko benzinske postaje Marcel-Doret kako bi se onemogućio pristup imigranata kamionima koji idu u Veliku Britaniju.

Problemi s imigrantima u Pas-de-Calaisu gdje kamioni prelaze u Veliki Britaniju već su odavno golemi problem za vozače kojima se imigranti na sve načine pokušavaju ubaciti u kamione kako bi se domogli Otoka. U pokušaju da spriječi imigrante da ulaze u kamione Velika Britanija je prije dvije godine s 2,5 milijuna eura financirala gradnju četiri metra visokog zida između autoceste i izbjegličkog naselja "džungla" koje je u međuvremenu srušeno, a imigranti izmješteni.
No to nije zaustavilo pokušaje imigranata da se i dalje zavlače u svaki kamion koji mogu pa je najnoviji pokušaj gradnja tri metra visokog zida oko benzinske postaje Marcel-Doret gdje se kamioni zaustavljaju prije ukrcaja na trajekt. Iako većina vozača ima instrukcije kako se bez velike potrebe ne smiju zaustavljati najmanje 100 km prije Calaisa, neki ipak moraju stati što je prilika za ukrcaj "slijepih putnika". Ostaje za vidjeti hoće li ovaj zid uroditi plodom te pomoći vozačima izbjeći neugodnosti koje im uzrokuju neželjeni putnici.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.