Novi Mitsubishi L200
Novi Mitsubishi L200
  14.11.2018  |  11:12
Vrijeme čitanja: 1 min
40 godina nakon predstavljanja prvog pick-up modela, Mitsubishi je predstavio 6. generaciju L200 s potpuno novim izgledom, motorima, unutrašnjošću te sigurnosnim sustavima.

Mitsubishi ima dugu tradiciju proizvodnje pick-up modela tijekom koje je proizvedeno više od 4,7 milijuna komada. L200 (odnosno Triton kako se zove na nekim tržištima) je iznimno važan model koji se prodaje u 150 zemalja svijeta, a prošli tjedan je u Bangkoku predstavljena nova generacija koja se odmah počela i prodavati na lokalnom tržištu te će se postupno uvoditi i na ostala tržišta. Kod nas stiže sredinom sljedeće godine.

Potpuno je promijenjen vanjski izgled, a prednji dio je izveden u tzv. "Dynamic Shield" dizajnu kojeg dijeli s SUV modelima ove kuće. U kombinaciji s jako naglašenim lukovima kotača novi L200 izgleda vrlo snažno i robusno. Promijenjena je i unutrašnjost koja je značajno unaprijeđena u odnosu na prošlu generaciju. Promijenjena je instrumenta ploča, središnja konzola te središnji greben, a u cijeloj kabini su ugrađeni kvalitetniji materijali.Svi modeli s pogonom na sve kotače opremljeni su kao i do sada opremljeni Super-Select 4WD ili Easy-Select 4WD sustavima. U oba slučaja je dodan Off-road način vožnje koji ima četiri različita režima postavki: GRAVEL, MUD/SNOW, SAND i ROCK pri čemu je potonji moguć samo u 4LLc pogonu. Kad se uključi Off-road način integrirano upravlja snagom motora, prijenosom i kočnicama te regulira količinu proklizavanja za postizanje najboljih performansi u uvjetima loše podloge. Još jedna novost je i pomoć pri spuštanju na nizbridici odnosno Hill Descent Control.
Uz ručni 6-brzinski mjenjač nudi se i novi automatski mjenjač sa šest brzina. Napravljene su i određen promjene na ovjesu, prije svega straga, pa je L200 udobniji nego prije, a uz brojne sigurnosne sustave i sigurniji. Novi L200 stiže u Europu sredinom sljedeće godine i pokretat će ga 2,2 litarski dizelski motor snage 110 kW (150 KS).
Iako kratka, vožnja na poligonu je pokazala kako je Mitsubishi poslovičnoj robusnosti i sjajnim off-road mogućnostima dodao novu razinu udobnosti i sigurnosti što je rezultiralo još boljim vozilom.
Više detalja u našem tiskanom izdanju.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.