Stralis X-Way "šumar" za ARBOR-ARS
Stralis X-Way "šumar" za ARBOR-ARS
  24.09.2018  |  15:54
Vrijeme čitanja: 1 min
Tvrtka Benussi, ovlašteni uvoznik Iveca u Hrvatskoj i Sloveniji, isporučila je prvi Stralis X-Way sa šumarskom nadogradnjom kupcu iz Sesveta, tvrtki ARBOR-ARS.

Do sada je ovo područje bilo pokriveno prije svega modelom Trakker, zbog robusnije konstrukcije i konfiguracije prikladnije za teške terenske uvjete vožnje. Međutim, kupcima koji ne ulaze duboko u šumu po drvne sortimente, već ih tovare na stovarištima uz koliko toliko uređene šumske ceste, Stralis X-Way pruža sve prednosti cestovnih modela – od ekonomičnosti eksploatacije i udobnosti do veće korisne nosivosti, ali u kombinaciji s glavnim vrlinama Trakkera.
Isporučeno vozilo Stralis X-Way AS260X51T/P HR ON+ je troosovinska šasija u 6x4 konfiguraciji, s 13-litarskim motorom snage 510 KS i niskom spavaćom AS kabinom. Šumarska nadogradnja proizvođača PK Palfinger Kran ima utovarnu platformu bez podnice duljine 6.200 mm i dva para ExTe aluminijskih štica D10 nosivosti 10 tona. Utovarna platforma ima aluminijsku zaštitu, a prednji zid je lakiran KTL postupkom što mu daje veću otpornost i dugovječnost. Dizalica PALFINGER EPSILON M12Z91 ima dohvat 9,1 m i nosivost 3.580 kg na kraku od 3 metra. Korisna nosivosti kamiona iznosi 12 tona.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.