Volvo FL na struju
Volvo FL na struju
  13.04.2018  |  09:25
Vrijeme čitanja: 1 min
Volvo je predstavio prvi potpuno električni kamion namijenjen komunalnim i distributivnim zadaćama, a maksimalni doseg je 300 km.

Nakon bogato iskustva u električnim i hibridnim pogonima kod autobusa kojih je proizvedeno više od 4.000 Volvo je predstavio i prvi potpuno električni kamion. Novi Volvo FL Electric koristi neke od provjerenih komponenti koje se već koriste u autobusima, pozitivno je što je i njihova proizvodnja i servisiranje također dobro poznato.

Novi kamion je izveden na modelu FL i ima najveću dopuštenu masu 16 tona. Za pogon se koristi elektromotor kontinuirane snage 130 kW (177 KS) odnosno 185 kW (252 KS) vršne snage koji preko dvostupanjskog prijenosa i kardana pogoni stražnje kotače. Najveći okretni moment na motoru je 425 Nm što kad se uz sve prijenose (kod motora i na diferencijalu) daje okretni moment na kotačima od 16.000 Nm.

Energija se skladišti u litij-ionskim baterijama kojih može biti 2-6 o čemu ovisi i ukupni kapacitet od 100 do 300 kWh odnosno najveći doseg koji kod ugradnje maksimalnog broja baterija iznosi 300 km. Baterije se mogu puniti na izmjeničnom punjaču snage 22 kW odnosno istosmjernom brzom punjaču snage 150 kW. Kod maksimalnog kapaciteta baterija punjenje na brzom punjaču traje do dva sata, a na izmjeničnom do 10 sati.

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Scania Pet S 450 za Seifert & Bogolin

Pet novih Scania S 450 ADR isporučeno je za Seifert & Bogolin d.o.o. iz Rijeke, specijaliste za međunarodni cestovni prijevoz tekućih...

K&B HR
Novosti
Novosti Ford Ranger Raptor Stiže Ranger Raptor s 213 KS

Ford će sljedeće godine započeti s prodajom modela Ranger Raptor, najsnažnije izvedbe najprodavanijeg pick-up modela u Europi.

K&B HR
Novosti
Novosti Furrion Elysium Concept RV All inclusive u 13,7 m

Kamin, jacuzzi, kompletna kuhinja, smart WC i smart tuš kabina, dodirni zasloni na sve strane i TV s dijagonalom od 190 cm. Zaboravite...

K&B HR
Novosti
Novosti Testni projekt Kompozicija duljine 31,7 metara

SEAT i transportno poduzeće Grupo Sesé testiraju najdulju kompoziciju na europskim cestama čija je ukupna duljina 31,7 metara

K&B HR
Novosti
Novosti Propisi Od sljedeće godine povrat dijela trošarina na gorivo

Vlada je najavila povrat dijela trošarina na dizelsko gorivo od 1. siječnja 2019.

K&B HR
Novosti
Novosti Ford Novi Ford Cargo tegljač

Ford Otosan je objavio prve fotografije potpuno novog Ford Cargo tegljača za europsko tržište.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High Renault Sport Racing

Renault Trucks je udružio snage s Renault Sport Racingom te napravio limitiranu ediciju od 99 komada T High Renault Sport Racing modela.

K&B HR
Novosti
Novosti MAN The Lion – Ultimativni TGX

MAN je prikazao The Lion, demo tegljač TGX 18.640 s najsnažnijim motorom u ponudi, najvećom kabinom te gomilom opreme.