U Njemačkoj nedostaje 30.000 parkirnih mjesta za kamione
U Njemačkoj nedostaje 30.000 parkirnih mjesta za kamione
  11.03.2018  |  10:43
Radovi na odmorištima Münsterland-Ost i Münsterland-West na autocesti A1 započeti u veljači, gdje će napraviti još 100 parkirnih mjesta za kamione, samo su kap u moru kronične nestašice parkinga za kamione.

Ako se sve bude gradilo trenutnom dinamikom Njemačka će tek za 20 godina imati dovoljno parkirnih mjesta za kamine koje bi zadovoljile trenutne potrebe. Tako je npr. u pokrajini Baden-Württemberg u prošloj godini napravljeno novih 130 parkirnih mjesta, ali ih nedostaje još oko 2,5 tisuće.
Svi koji voze po Njemačkoj (ali i drugim zemljama) vjerojatno su doživjeli da su bili prisiljeni zaustaviti se kad im istekne vrijeme vožnje na neprikladnim i nerijetko opasnim mjestima. Ako pak žele na parking moraju ranije prekinuti vožnju kako bi "uhvatili" mjesto.
Na raspolaganju je nekoliko aplikacija kao i web stranica gdje vozači mogu dobiti informacije o dostupnim parkirnim mjestima u blizini što ima barem donekle može olakšati posao. Aplikacije su TransParking, TRANSPark, Truck Parking Europe…

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti MAN TGX Lion Pro TGX Lion Pro: performanse i komfor

MAN je predstavio limitiranu ediciju TGX Lion Pro s raskošnom opremom, atraktivnim izgledom u koju se ugrađuje samo motor od 500 KS.

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FE Low-entry kabina za vozača i suvozača

Volvo je predstavio novu izvedbu low-entry kabine za model FE čime postaje prikladne za još veći broj distribucijskih poslova.

K&B HR
Novosti
Novosti Tunel Mont Blanc Mont Blanc skuplji za Euro 3 kamione

Od 1. travnja prolaz kroz tunel Mont Blanc bit će skuplji za 5% za kamione s Euro 3 motorima.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks Rekordna godina za Renault Trucks

U prošloj godini je Renault Trucks s proizvedenih 49.930 kamiona ostvario najveći rast među svim proizvođačima te dosegnuo rekordni...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Tourismo Novi Tourismo RHD isporučen prvom kupcu u Hrvatskoj

Jedan od najvećih pružatelja vrhunskog autobusnog turizma u Hrvatskoj, tvrtka Molnar Travel d.o.o. preuzeo je u Emil Frey centru...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Buses 90 hibridnih autobusa za Bruxelles

Volvo će za gradski prijevoz u Bruxellesu isporučiti 90 autobusa 7900 Hybrid čime je ukupni broj Volvo autobusa s elektrificiranim...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Caddy 2 milijuna Caddyja iz Poznana

Volkswagenova tvornica u Poznanu u Poljskoj obilježila je proizvodnju 2.000.000-tog Caddyja koji se tamo proizvodi od 2003. godine.

K&B HR
Novosti
Novosti Vozili smo Novi MAN Lion's City

Isprobali smo novu generaciju gradskog niskopodnog autobusa MAN Lion's City.