Novi MAN Lion's City
Novi MAN Lion's City
  09.03.2018  |  15:16
Isprobali smo novu generaciju gradskog niskopodnog autobusa MAN Lion's City.

Novi Lion's City je u potpunosti razvijen od početka te donosi novi Smart Edge Design dizajnerski izričaj, a nudi se u 12 metarskoj solo izvedbi odnosno kao 18 metarski zglobni autobus. Vozačev radni prostor je također potpuno nov s moderniziranim instrumentima sa zaslonom u boji a novost je da se instrument ploča pomiče zajedno s upravljačem dok su vanjski dijelovi s prekidačima fiksni. Sjedi se više nego prije čime je poboljšana preglednost, a nova je i izvedba vozačevih vrata s magnetskim zatvaranjem i velikim pretincem s unutarnje strane.

Za pogon se koristi novi 9-litarski motor D15 koji za obradu ispušnih plinova koristi samo SCR tehnologiju. Opremljen je common-rail ubrizgavanjem te jednostupanjskim turbopunjačem. Postoje izvedbe sa 280, 330 i 360 KS, a tu je i start-stop sustav koji smanjuje buku i onečišćenje na stajalištima i križanjima. Opcijski će se ponuditi i hibridna izvedba koja će energijom prikupljenom prilikom usporavanja pomagati dizelskom motoru. Na  tehničkom planu treba spomenuti i neovisno ovješene kotače na prednjoj osovini te značajno smanjenje mase – 12 metarski autobus je tako lakši za 1.130 kg.

U putničkom prostoru su nova sjedala koja su, kao i svi držači, pričvršćena na bočne stijene što olakšava čišćenje autobusa. Osvjetljenje je izvedeno pomoću LED dioda koje omogućuju 100 različitih shema osvjetljenja i razina intenziteta svjetla. Svjetlo je usmjereno prema stropu tako da smeta očima putnika. Više detalja u našem sljedećem tiskanom izdanju.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti MAN TGX Lion Pro TGX Lion Pro: performanse i komfor

MAN je predstavio limitiranu ediciju TGX Lion Pro s raskošnom opremom, atraktivnim izgledom u koju se ugrađuje samo motor od 500 KS.

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FE Low-entry kabina za vozača i suvozača

Volvo je predstavio novu izvedbu low-entry kabine za model FE čime postaje prikladne za još veći broj distribucijskih poslova.

K&B HR
Novosti
Novosti Tunel Mont Blanc Mont Blanc skuplji za Euro 3 kamione

Od 1. travnja prolaz kroz tunel Mont Blanc bit će skuplji za 5% za kamione s Euro 3 motorima.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks Rekordna godina za Renault Trucks

U prošloj godini je Renault Trucks s proizvedenih 49.930 kamiona ostvario najveći rast među svim proizvođačima te dosegnuo rekordni...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Tourismo Novi Tourismo RHD isporučen prvom kupcu u Hrvatskoj

Jedan od najvećih pružatelja vrhunskog autobusnog turizma u Hrvatskoj, tvrtka Molnar Travel d.o.o. preuzeo je u Emil Frey centru...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Buses 90 hibridnih autobusa za Bruxelles

Volvo će za gradski prijevoz u Bruxellesu isporučiti 90 autobusa 7900 Hybrid čime je ukupni broj Volvo autobusa s elektrificiranim...

K&B HR
Novosti
Novosti Parking U Njemačkoj nedostaje 30.000 parkirnih mjesta za kamione

Radovi na odmorištima Münsterland-Ost i Münsterland-West na autocesti A1 započeti u veljači, gdje će napraviti još 100 parkirnih...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Caddy 2 milijuna Caddyja iz Poznana

Volkswagenova tvornica u Poznanu u Poljskoj obilježila je proizvodnju 2.000.000-tog Caddyja koji se tamo proizvodi od 2003. godine.