Novi Sprinter je dobio prednji pogon
Novi Sprinter je dobio prednji pogon
  07.02.2018  |  17:07
Vrijeme čitanja: 2 min
Treća generacija Sprintera je uz novi vanjski izgled i novu kabinu, dobila i izvedbe s prednjim pogonom, a veliki naglasak je stavljen i na povezivost i multimedijalna rješenja. Ukupno se nudi 1.700 različitih konfiguracija izvedbi, pogona i veličina.

Od 1995. godine prodano je više od 3,4 milijuna Sprintera, a u prošloj godini (zadnjoj u kojoj je bila puna proizvodnja) prodano je rekordnih 200.000 vozila. Sprinter je najvažniji Mercedesov dostavni model i njegove nove generacije su bitne ne samo za Daimler već i za cijelu klasu dostavnih vozila.

Novi Sprinter je dobio novi izgled koji pomalo podsjeća na V klasu, a iako izgleda modernije i dalje je vrlo prepoznatljiv. Novost je da se uz stražnji i 4x4 pogon, sada nudi prednji pogon. Motor je kod prednjeg pogona smješten poprečno, a kod izvedbi sa stražnjim i 4x4 pogonom uzdužno. Izvedba s prednjim pogonom je lakša za 50 kg i ima 80 mm niži utovarni rub.Izvedbe s prednjim pogonom uz serijski novorazvijeni 6-brzinski mjenjač u opciji imaju i 9-brzinski automatski mjenjač što je prvi put da se takav mjenjač pojavljuje u ovoj klasi. Modeli sa stražnjim i 4x4 pogonom također imaju ručni mjenjač sa 6-brzina te automatik sa sedam brzina. Za pogon se koristi provjereni 2,1 litarski motor koji se nudi u snagama od 84 do 130 kW te 3.0 V6 sa 140 kW, a ovo je jedini V6 u ovoj klasi.

U novoj kabini je sve novo od sjedala do višenamjenskog upravljača, a Mercedes je posebnu pažnju posvetio povezivosti pa Sprinter koristi MBUX sustav koji je prvi put prikazan u novoj A klasi prošli tjedan i uključuje veliki 10,2 inčni ekran kojim se može upravljati na dodir ili glasom što je također prvi slučaj u klasi.

Veličina teretnog prostora je do 17 kubičnih metara, a najveća dopuštena masa od 3,0 do 5,5 tona. Prodaja u Hrvatskoj počinje u lipnju. Više informacija moći će te pronaći na našem tiskanom izdanju.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.