Pada udio Njemačkih prijevoznika
Pada udio Njemačkih prijevoznika
  30.01.2018  |  13:44
Vrijeme čitanja: 2 min
U Njemačkoj su kamioni u prošloj godini na cestama pod naplatom prevezli 33,6 milijardi kilometara, a nastavljen je pad udjela njemačkih prijevoznika.

Broj prevezenih kilometara veći je za 3,3 posto u odnosu na prošlu godinu, a iako su sa 19,3 milijarde kilometara njemački kamioni i dalje dominantni, njihov se udio samo u prošloj godini smanjio sa 59 na 57,4 posto. Broj kilometara koje su prevezli domaći kamioni povećan je za samo 0,4 posto dok su stranci povećali kilometražu za 7,7 posto.

Posljednjih desetak godina  primjetan je konstantni rast tržišnog udjela novih EU članica koji se od 2005. povećao za 9,6 posto. Među stranim prijevoznicima su najprisutniji oni iz Poljske (16,1%), a slijedi Češka (4,1%), Rumunjska (3,5%), Nizozemska (2,9%), Mađarska (2,1%), Litva (2,1%), Slovačka (1,8%), Bugarska (1,5%) te Slovenija (1,3%).

Pozitivno je što su kamioni sve čistiji pa je 67,2 posto ukupne kilometraže prevezeno kamionima s Euro 6 i EEV motorima. Euro 5 kamioni su imali udio od 28,3 posto, a ostatak od 4,5 posto otpada na Euro 4 – Euro 1 vozila.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Berliet T100 Najveći kamion na svijetu

Renault Trucks će na ovogodišnjim European Heritage Days izložiti svoj legendarni Berliet T100, poznati i kao "pustinjski div".

K&B HR
Novosti
Novosti Iveco Bus Isporučen 40.000-ti Crossway

Iveco Bus je krajem kolovoza u tvornici Vysoke Myto u Češkoj, obilježio isporuku jubilarnog 40.000-tog primjerka modela Crossway.

K&B HR
Propisi
Propisi Tahografi Kako se koristi funkcija OUT?

Nevjerojatno je koliko krivih i netočnih informacija prijevoznici i vozači jedan drugom prenose o ovoj funkciji. Možda je problem upravo...

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 189 gradskih autobusa za Trondheim

MAN je isporučio 189 Lion's City autobusa za gradski prijevoz grada Tondheima u Norveškoj pri čemu je dio autobusa s pogonom na...

K&B HR
Novosti
Novosti Tržište u prvih šest mjeseci Rekordna polovica godine

Rezultati u prvoj polovici godine se jako dobri i bilježimo rast u svim segmentima pri čemu su najviše rasli novi autobusi i kamioni, a...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Iveco Prvi S-Way primjerci u Njemačkoj

Iveco je u Ulmu isporučio prve primjerke nedavno predstavljenog modela S-Way na Njemačkom tržištu.

K&B HR
Novosti
Novosti Scania Scania LNG s plug-in električnim kranom

Finskom prijevozniku Kuuskuljetus Oy isporučena je Scania G410 LNG s elektro-hidrauličkim kranom. Ovo je prvi kamion s takvom...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo FH cisterna za Mikol d.o.o.

Poduzeću Mikol d.o.o. iz Čakovca isporučen je novi Volvo FH 460 kamion s cisternom za prijevoz goriva.