Iveco Daily Blue Power je International Van of the Year 2018
Iveco Daily Blue Power je International Van of the Year 2018
  27.11.2017  |  08:53
S prvim Euro 6 RDE 2020 Ready dizel motorom, prvom kombinacijom plinskog pogona i automatskog mjenjača te poboljšanog izvedbom električnog pogona, Iveco Daily Blue Power je osvojio treću titulu za Iveco.

Ove godine su u uži izbor za nagradu ušli Ford Transit Custom, Iveco Daily Blue Power, Renault Kangoo Z.E. i Volkswagen Caddy TGI, a znakovito je da tri od četiri kandidata imaju neku vrstu alternativnog pogona.

Žiri u čijem sastavu su predstavnici 25 zemalja s najviše bodova je nagradio Ivecu koji je skupio 113 bodova ispred Ford Transit Customa sa 79 dok je treće mjesto osvojio Volkswagen Caddy TGI.

Presudilo je što je Iveco s Dailyjem ponudio tri usavršena i ekološki prihvatljiva pogona, najčistiji dizelski motor koji ispunjava standarde koji će na snagu stupiti tek 2020. godine, pogon s prirodnim plinom kojem je dodan i automatski prijenos što je jedinstvena ponuda na tržištu te potpuno električni pogon s nekoliko izvedbi baterije.

Budući da Iveco Daily ove godine slavi 40. rođendan ovo je najbolji mogući rođendanski poklon.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarina Skuplja vožnja u Njemačkoj

Nakon proširenja cestarine na sva vozila preko 7,5 tona te uvođenja plaćanja i na državnim cestama, od 1.1. 2019. je najavljeno i...

K&B HR
Novosti
Novosti Digitalni tahografi Zatvor za manipulaciju tahografom

Francuska policija uhitila je vozača kojem je tijekom vožnje digitalni tahograf bilježio odmor.

K&B HR
Novosti
Novosti AdBlue emulatori 400 kamiona s AdBlue emulatorima

Inspektori engleske agencije DSVA su kontrolama u proteklih nekoliko mjeseci otkrili gotovo 400 kamiona s ugrađenim uređajima koji...

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FL Electric Volvo FL na struju

Volvo je predstavio prvi potpuno električni kamion namijenjen komunalnim i distributivnim zadaćama, a maksimalni doseg je 300 km.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN Dva TGX-a za Fidens prijevoz

Tvrtka Fidens prijevoz d.o.o., koja posluje u sustavu grupe Vodoskok, bavi se domaćim i međunarodnim prijevozom.

K&B HR
Novosti
Novosti Toyota Sora 100 autobusa s gorivim ćelijama

Toyota je najavila da će do Olimpijskih igara u Tokiju 2020 godine proizvesti 100 primjeraka autobusa Sora s pogonom na gorive ćelije.

K&B HR
Novosti
Novosti VW Atlas Tanoak Volkswagen pick-up za Ameriku?

Volkswagen je na salonu u New Yorku predstavio konceptni pick-up koji je veći od Amaroka i dimenzijama prilagođen američkom tržištu.

K&B HR
Novosti
Novosti MAN eTGE Dostavni MAN s električnim pogonom

Slično kao i sestrinski model VW Crafter, MAN će također ponuditi TGE s električnim pogonom koji će imati doseg od 160 km.