International Pick-up award za VW Amarok V6
International Pick-up award za VW Amarok V6
  24.11.2017  |  17:40
Vrijeme čitanja: 1 min
Ponudivši široku paletu V6 motora i izvedbi te brojne tehničke inovacije, nova generacija Volkswagen Amaroka je od međunarodnog žirija nagrađena titulom "International Pick-up award 2018" koja je uručena na salonu Solutrans u Lyonu.

Nakon višednevnih testnih vožnji u Rumunjskoj početkom studenog na kojima su sudjelovali ovogodišnji kandidati Mercedes-Benz X klasa, Renault Alaskan, Toyota Hilux i Volkswagen Amarok V6 potonji je dobio najviše glasova žirija i postao ovogodišnji pobjednik. Ovo je četvrti put da se dodjeljuje ova bienalna nagrada koju je u njezinom premijernom izdanju također osvojio Amarok.

Izbor je bio vrlo neizvjestan i Amarok je pobijedio s 56 bodova dok je drugoplasirana X klasa imala 50, a treći Hilux 41. Prilikom bodovanja se se ocjenjivali pogonski sklop, mogućnosti prijevoza tereta, ukupni troškovi vlasništva, komfor te terenske mogućnosti.

Volkswagen Amarok nudi se isključivo  3.0 V6 TDI motorom što ga čini jedinstvenim na tržištu ovakvih vozila u Europi. 3.0 V6 TDI postoji samo u Euro 6 izvedbi, a nudi se u tri snage, 120, 150 te 165 kW s nekoliko kombinacija mjenjača i pogona, a osim što ima najveću snagu ovo je i jedini pick-up koji se nudi (isključivo) s V6 motorima.

Po prvi put se Amarok nudi s polugicama za promjenu stupnjeva prijenosa ispod upravljača (s automatskim mjenjačem). Još jedan zanimljivi detalj je i Servotronic upravljački sustav čiji se prijenosni omjer prilagođava brzini.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Prvi Actros 5 isporučen hrvatskom kupcu

Transporti Domjančić prva je hrvatska tvrtka kojoj je isporučen novi Actros 5.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN 8 TGS-ova za Hrvatske šume

Hrvatske šume su preuzele osam novih MAN TGS tegljača s BENALU poluprikolicama što će im omogućiti maksimalno iskorištavanje...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Amarok ABT Amarok s 306 KS

Volkswagen Amarok je najjači pick-up u Europi, ali ako vam to nije dovoljno ABT se pobrinuo i napravio 50 KS jaču izvedbu.

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Trucks Moćni FMX za MiTeh d.o.o.

Poduzeće MiTeh d.o.o. je svoj vozni park nedavno obogatilo novim Volvo FMX 8x6 vozilom posebno konstruiranim za izazovne zadatke u teškim...

K&B HR
Novosti
Novosti Nissan Navara Snažnija, pametnija i štedljivija Navara

Unaprijeđena Nissan Navara osim dotjerivanja vanjskog izgleda donosi snažnije i čistije motore s manjoj potrošnjom te ugradnju...

K&B HR
Isporuke
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarine Veće cestarine za Euro 6 kamione u Austriji

Austrija će od od početka sljedeće godine za oko četiri posto povećati cestarine za Euro 6 kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks T High 1894 Edition Rođendansko izdanje

Renault Trucks je obilježio 125. rođendan s posebnim izdanjem T High 1894 Edition, a proizvest će se samo 125 ovakvih vozila.