International Pick-up award za VW Amarok V6
International Pick-up award za VW Amarok V6
  24.11.2017  |  17:40
Ponudivši široku paletu V6 motora i izvedbi te brojne tehničke inovacije, nova generacija Volkswagen Amaroka je od međunarodnog žirija nagrađena titulom "International Pick-up award 2018" koja je uručena na salonu Solutrans u Lyonu.

Nakon višednevnih testnih vožnji u Rumunjskoj početkom studenog na kojima su sudjelovali ovogodišnji kandidati Mercedes-Benz X klasa, Renault Alaskan, Toyota Hilux i Volkswagen Amarok V6 potonji je dobio najviše glasova žirija i postao ovogodišnji pobjednik. Ovo je četvrti put da se dodjeljuje ova bienalna nagrada koju je u njezinom premijernom izdanju također osvojio Amarok.

Izbor je bio vrlo neizvjestan i Amarok je pobijedio s 56 bodova dok je drugoplasirana X klasa imala 50, a treći Hilux 41. Prilikom bodovanja se se ocjenjivali pogonski sklop, mogućnosti prijevoza tereta, ukupni troškovi vlasništva, komfor te terenske mogućnosti.

Volkswagen Amarok nudi se isključivo  3.0 V6 TDI motorom što ga čini jedinstvenim na tržištu ovakvih vozila u Europi. 3.0 V6 TDI postoji samo u Euro 6 izvedbi, a nudi se u tri snage, 120, 150 te 165 kW s nekoliko kombinacija mjenjača i pogona, a osim što ima najveću snagu ovo je i jedini pick-up koji se nudi (isključivo) s V6 motorima.

Po prvi put se Amarok nudi s polugicama za promjenu stupnjeva prijenosa ispod upravljača (s automatskim mjenjačem). Još jedan zanimljivi detalj je i Servotronic upravljački sustav čiji se prijenosni omjer prilagođava brzini.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Scania bioetanol 13-litarski motor sa 410 KS troši bioetanol

Dok čekamo njihov električni kamion, Scania je predstavila motor od 410 KS na bioetanol čijom upotrebom se količina CO2 u ispuhu...

K&B HR
Novosti
Novosti DAF CF Electric DAF i VDL predstavili električni kamion

Elektrifikacija kamiona uzima sve više maha, a najnoviji model je DAF CF Electric koji je razvijen u suradnji s proizvođačem autobusa...

K&B HR
Novosti
Novosti Irizar ie truck Irizar predstavio električni kamion

Poznati proizvođač autobusa otvorio je novu tvornicu koja će proizvoditi električne autobuse, ali i električne kamione.

K&B HR
Novosti
Novosti Mercedes-Benz Actros 2663 "Lowrider": Snovi u ljubičastom

Finski prijevoznička obiteljska tvrtka Kuljetus Auvinen predstavila je svoj model za privlačenje i zadržavanje vozača: u ruke im daje...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Iveco 6 Stralisa X-Way NP za Jacky Perrenot

Nakon što su prošle godine naručili 250 Stralisa NP, francuska tvrtka je sada naručila još šest Stralisa X-Way NP.

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FE electric Još jedan električni Volvo

Nakon modela FL s električnim pogonom, Volvo je nakon samo tri tjedna predstavio i teži FE također s električnim pogonom.

K&B HR
Novosti
Novosti Freightliner EconicSD Freightliner EconicSD za američko tržište

Daimler je za američko tržište predstavio prilagođenu verziju svog modela Econic, naročito popularnog u komunalnom sektoru, pod...

K&B HR
Novosti
Novosti Scania XT CNG Scania XT s plinskim motorom

Nakon predstavljanja cestovnih modela s plinskim motorom, Scania je isti motor ponudila i u građevinskom, XT modelu.