Coach of the Year 2018
Coach of the Year 2018
  24.10.2017  |  09:45
Žiri kojeg čine predstavnici 22 vodeća europska magazina o gospodarskim vozilima (među kojima je i Kamion&Bus) dodijelio je Irizaru i8 titulu Coach of the Year.

Ovo je prvi put da je neki Irizar osvojio najprestižniju nagradu u svijetu autobusa, a u konkurenciji su bili još i Iveco Evadys, Mercedes-Benz Tourismo, Neoplan Tourliner, Scania Interlink i VDL Futura FDD2 (izvještaj s testiranja možete pročitati u aktualnom izdanju našeg magazina).

Žiri je nagradio golemi napredak koji je Irizar postigao proteklih godina čime se uspio pozicionirati među najbolje neovisne proizvođače autobusa. Irizar i8 je dobar spoj dizajna, tehnologije i održivosti koji nudi iznimni komfor kako za putnike tako i za vozača odnosno vodiča.

Model i8 najprestižniji je proizvod španjolske, a u izboru je bila troosovinska izvedba duljine 14,07 m u izvedbi Integral što znači da Španjolci sami proizvode ne samo nadogradnju već i šasiju koja u ovom slučaju ne dolazi od drugih proizvođača, a opcijski se nudi i od nehrđajućeg čelika. Za pogon se koristi DAF-ov pogonski sklop s 13-litarskim MX-13 motorom sa 510 KS te automatizirani ZF-ov mjenjač.

Autobus se može pohvaliti vrlo atraktivnim dizajnom koji nije rezultat samo estetskih kriterija već je i aerodinamički optimiziran, karakteriziraju ga oštri rubovi i kromirani dodaci dok je kompletno osvjetljenje, kako izvana tako i iznutra, izvedeno s LED diodama. Putnički prostor ima potpuno ravan pod te vrlo udobna putnička sjedala sa širokim gornjim dijelom naslona, koji dolaze iz vlastitog razvoja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti MAN TGX Lion Pro TGX Lion Pro: performanse i komfor

MAN je predstavio limitiranu ediciju TGX Lion Pro s raskošnom opremom, atraktivnim izgledom u koju se ugrađuje samo motor od 500 KS.

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FE Low-entry kabina za vozača i suvozača

Volvo je predstavio novu izvedbu low-entry kabine za model FE čime postaje prikladne za još veći broj distribucijskih poslova.

K&B HR
Novosti
Novosti Tunel Mont Blanc Mont Blanc skuplji za Euro 3 kamione

Od 1. travnja prolaz kroz tunel Mont Blanc bit će skuplji za 5% za kamione s Euro 3 motorima.

K&B HR
Novosti
Novosti Renault Trucks Rekordna godina za Renault Trucks

U prošloj godini je Renault Trucks s proizvedenih 49.930 kamiona ostvario najveći rast među svim proizvođačima te dosegnuo rekordni...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Mercedes-Benz Tourismo Novi Tourismo RHD isporučen prvom kupcu u Hrvatskoj

Jedan od najvećih pružatelja vrhunskog autobusnog turizma u Hrvatskoj, tvrtka Molnar Travel d.o.o. preuzeo je u Emil Frey centru...

K&B HR
Isporuke
Isporuke Volvo Buses 90 hibridnih autobusa za Bruxelles

Volvo će za gradski prijevoz u Bruxellesu isporučiti 90 autobusa 7900 Hybrid čime je ukupni broj Volvo autobusa s elektrificiranim...

K&B HR
Novosti
Novosti Parking U Njemačkoj nedostaje 30.000 parkirnih mjesta za kamione

Radovi na odmorištima Münsterland-Ost i Münsterland-West na autocesti A1 započeti u veljači, gdje će napraviti još 100 parkirnih...

K&B HR
Novosti
Novosti Volkswagen Caddy 2 milijuna Caddyja iz Poznana

Volkswagenova tvornica u Poznanu u Poljskoj obilježila je proizvodnju 2.000.000-tog Caddyja koji se tamo proizvodi od 2003. godine.