Najprodavaniji gradski autobus
Najprodavaniji gradski autobus
  18.09.2017  |  09:08
Mercedes-Benz Citaro ove godine obilježava dvije važne obljetnice, 20 godina od predstavljanja te isporuku 50.000-tog vozila čime je potvrdio titulu najprodavanijeg gradskog autobusa na svijetu.

Jubilarni model isporučen je bečkom gradskom prijevozniku Wiener Linien i dio je flote od 59 autobusa koji će dodatno povećati postojeću flotu od 221 vozila.

Kad se prvi put pojavio 1997. Citaro je napravio revoluciji u području gradskog prometa s najmodernijom CAN podatkovnom sabirnicom, disk kočnicama na svim kotačima te inovativnim putnički prostorom s konzolno postavljenim sjedalima te brojnim drugim rješenjima.

Citaro se nudi u brojnim izvedbama, solo bus, zglobni bus, kratka izvedba Citaro K, niskoulazna izvedba Citaro LE, prigradska izvedba Citaro Ü/GÜ te posebne izvedbe visokog kapaciteta CapaCity/ CapaCity L.

Radi se autobusu koji vozi po cijelom svijetu i osim u europskim gradovima može ga se naći u Turskoj, Meksiku, Arapskom poluotoku, Singapuru, Japanu te čak i na malenom otoku La Réunion u Indijskom oceanu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarina Skuplja vožnja u Njemačkoj

Nakon proširenja cestarine na sva vozila preko 7,5 tona te uvođenja plaćanja i na državnim cestama, od 1.1. 2019. je najavljeno i...

K&B HR
Novosti
Novosti Digitalni tahografi Zatvor za manipulaciju tahografom

Francuska policija uhitila je vozača kojem je tijekom vožnje digitalni tahograf bilježio odmor.

K&B HR
Novosti
Novosti AdBlue emulatori 400 kamiona s AdBlue emulatorima

Inspektori engleske agencije DSVA su kontrolama u proteklih nekoliko mjeseci otkrili gotovo 400 kamiona s ugrađenim uređajima koji...

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FL Electric Volvo FL na struju

Volvo je predstavio prvi potpuno električni kamion namijenjen komunalnim i distributivnim zadaćama, a maksimalni doseg je 300 km.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN Dva TGX-a za Fidens prijevoz

Tvrtka Fidens prijevoz d.o.o., koja posluje u sustavu grupe Vodoskok, bavi se domaćim i međunarodnim prijevozom.

K&B HR
Novosti
Novosti Toyota Sora 100 autobusa s gorivim ćelijama

Toyota je najavila da će do Olimpijskih igara u Tokiju 2020 godine proizvesti 100 primjeraka autobusa Sora s pogonom na gorive ćelije.

K&B HR
Novosti
Novosti VW Atlas Tanoak Volkswagen pick-up za Ameriku?

Volkswagen je na salonu u New Yorku predstavio konceptni pick-up koji je veći od Amaroka i dimenzijama prilagođen američkom tržištu.

K&B HR
Novosti
Novosti MAN eTGE Dostavni MAN s električnim pogonom

Slično kao i sestrinski model VW Crafter, MAN će također ponuditi TGE s električnim pogonom koji će imati doseg od 160 km.