Najpopularnije londonsko taxi vozilo
Najpopularnije londonsko taxi vozilo
  22.09.2017  |  09:06
Najprodavaniji londonski taxi s čak 55,1% tržišnog udjela ili 489 prodanih primjeraka je Vito London Taxi 114 CDI.

Kad netko spomene London asocijacije su vjerojatno iste; Tower, westminsterska palača s Big Benom, neki od Premier League klubova (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham i West Ham) Madame Tussauds, i crni londonski taxi.

Stvari oko zadnje spomenutog se rapidno brzo mijenjaju; njegov proizvođač (kineski Geely) već testira LEVC plug-in verziju s trocilindričnim 1,5 litarski Volvo motorom, a s vrha najprodavanijih londonskih taxija ga je skinuo Vito London Taxi. Da, najprodavaniji londonski taxi (sa čak 55,1 % tržišnog udjela ili 489 prodanih primjeraka) je Vito London Taxi 114 CDI.

 Aktualni Geelyjev TX teško se bori sa svoje dvije tone,75 kW i samo 437 litara prtljažnog prostora ispred putnika, jer Mercedesov Vito nudi  BlueEFFICIENCY  Euro 6 114 CDI sa start/stop tehnologijom, 7G-Tronic sedambrzinskim automatikom i 136 KS, dvostrukim kliznim vratima s izvlačivom stepenicom, dvozonski klima-uređaj te upravljivom stražnjom osovinom koja omogućuje radijus okretanja od 7,62 m koje je za London propisao Public Carriage Office.

Sve navedeno već od 168 funti tjedno! Naravno, zalihe Vito London Taxija se rapidno smanjuju, te se preporučuje da potencijalni budući vlasnici navale s uplatama čim prije. Vremena se mijenjaju, baš kao i mehanizam samog Big Bena…

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
K&B HR
Novosti
Novosti Cestarina Skuplja vožnja u Njemačkoj

Nakon proširenja cestarine na sva vozila preko 7,5 tona te uvođenja plaćanja i na državnim cestama, od 1.1. 2019. je najavljeno i...

K&B HR
Novosti
Novosti Digitalni tahografi Zatvor za manipulaciju tahografom

Francuska policija uhitila je vozača kojem je tijekom vožnje digitalni tahograf bilježio odmor.

K&B HR
Novosti
Novosti AdBlue emulatori 400 kamiona s AdBlue emulatorima

Inspektori engleske agencije DSVA su kontrolama u proteklih nekoliko mjeseci otkrili gotovo 400 kamiona s ugrađenim uređajima koji...

K&B HR
Novosti
Novosti Volvo FL Electric Volvo FL na struju

Volvo je predstavio prvi potpuno električni kamion namijenjen komunalnim i distributivnim zadaćama, a maksimalni doseg je 300 km.

K&B HR
Isporuke
Isporuke MAN Dva TGX-a za Fidens prijevoz

Tvrtka Fidens prijevoz d.o.o., koja posluje u sustavu grupe Vodoskok, bavi se domaćim i međunarodnim prijevozom.

K&B HR
Novosti
Novosti Toyota Sora 100 autobusa s gorivim ćelijama

Toyota je najavila da će do Olimpijskih igara u Tokiju 2020 godine proizvesti 100 primjeraka autobusa Sora s pogonom na gorive ćelije.

K&B HR
Novosti
Novosti VW Atlas Tanoak Volkswagen pick-up za Ameriku?

Volkswagen je na salonu u New Yorku predstavio konceptni pick-up koji je veći od Amaroka i dimenzijama prilagođen američkom tržištu.

K&B HR
Novosti
Novosti MAN eTGE Dostavni MAN s električnim pogonom

Slično kao i sestrinski model VW Crafter, MAN će također ponuditi TGE s električnim pogonom koji će imati doseg od 160 km.