VW California XXL

Inovativni kamperski Crafter Istaknuto

Volkswagen je predstavio konceptni kamper na bazi Craftera kojim najavljuje budućnost ovog zanimljivog segmenta.

California je najpopularnije kampersko vozilo svih vremena koji se sustavno unaprjeđuje od početaka i Bullija do najnovijeg T6. Volkswagen je na sajmu u Düsseldorfu filozofiju Californije predstavio u nešto većem formatu, odnosno na bazi Craftera i nazvao je California XXL.

Kamperski Crafter opremljen je fiksnim panoramskim krovom, produljenim stražnjim dijelom s velikim krevetom, galerijom za djecu, pogonom na sve kotače i zračnim ovjesom. Tu su i neka inovativna rješenja poput kupaonice koja se izvlači, hlađeni i grijani krevet, podno grijanje te veliki broj funkcija kojima se upravlja pomoću aplikacije.

California XXL bazira se modelu sa srednjim međuosovinskim razmakom (3.640 mm) i duljina između odbojnika je 5.986 mm. No VW je iznad linije kvaka za otvaranje vrata napravio produžetak kako bi se mogao smjestiti veliki krevet. Tako je ukupna duljina vozila 6.238 mm, dok je ukupna visina 2.900 mm što je za 102 mm više od najvišeg Craftera te omogućuje normalnu visinu stajanja u unutrašnjosti.

Zima i loša podloga neće biti problem jer California XXL ima pogona na sve kotače kakav se koristi i u Crafteru. Haldex spojka distribuira okretni moment između prednjih i stražnjih kotača ovisno o uvjetima prianjanja.

Za pogon se koristi najjača izvedba 2.0 TDI motora sa 130 kW (177 KS) te 410 Nm okretnog momenta. Još jedna novost je i zračni ovjes koji omogućuje visoku razinu komfora u vožnji te olakšava horizontalnu nivelaciju na poziciji kampiranja podešavanjem visine amortizera.

Posljednja izmjena Ponedjeljak, 11.09.2017. 17:05
Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge