LF "Pure Excellence"

DAF LF

LF "Pure Excellence" Istaknuto

DAF je u najmanji model ugradio 3,8 litarski motor te vanjski i unutrašnji izgled obnovio po uzoru na CF i XF pa je sada  "Pure Excellence" ugrađen sve modele game.

Jedna od najvažnijih novosti je ugradnja 3,8 litarskog PACCAR PX-4 motora koji će se nuditi za izvedbe ukupne mase 7,5 tona i to u snagama od 156 i 172 KS odnosno 500 i 600 Nm okretnog momenta. Ovaj motor je namijenjen modelu LF City za lakše gradske distribucije za što je idealan.

Tu su još i 4,5 litarski PACCAR PX-5 motora (184 do 213 KS) i 6,7 litarski PACCAR PX-7 motor (234 do 325 KS) koji su krajem prošle godine dorađeni s novim softverom te unaprijeđenom dobavom zraka što im je poboljšalo performanse.

Ugrađen je i "brži" diferencijal s prijenosnim omjerom 3,31:1 što je omogućilo smanjenje brzine vrtnje motora za 150 do 200 o/min što u kombinaciji s unaprjeđenjima na motoru može smanjiti potrošnju goriva i do 6%. LF se nudi s Alison ručnim i automatiziranim mjenjačima s 5, 6, 9 i 12 brzina, a u ponudi je i novi potpuno automatski mjenjač koji se može ugraditi i u izvedbe s najjačim PX-7 motorom.

Vanjski izgled je obnovljen po uzoru na CF i XF pa je sada i ovdje atraktivna kromirana letvica na masci s novim logom. Opcijski se nudi i donji prozor na desnim vratima koji omogućuju vozaču ranije uočavanje biciklista.

DAF LF 2Dotjerana je i unutrašnjost s boljim materijalima i ljepšim bojama, a unaprijeđen je i driver information panel (DIP) odnosno središnji zaslon na instrumentnoj ploči koji ima novu grafiku

Molim prijavite se ako želite komentarati

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter kako bi uvijek bili pravovremeno obaviješteni o svim važnim zbivanjima na portalu. Primajte obavijesti o novo objavljenim testovima, tekstovima iz tehničke rubrike i najvažnijim vijestima iz svijeta teretnih vozila.
Please wait

KamionBus bez podloge